UNGUENTÃRIUS; A PERFUMER, A DEALER IN UNGUENTS

    

 De mooiste ambachtelijke nicheparfums uit Italië

In een 400 jaar oud rijksmonument aan de Wolwevershaven in de oudste stad van Holland, Dordrecht, bevindt zich Vicino Sei.

Beeldt u zich eens in: Een verscholen winkeltje aan een pittoreske haven in Italië. In een dorpje, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Waar elegante dames en charmante heren het toneel vormen. Waar wordt genoten van eerlijk eten en drinken. Waar lekker ruiken minstens net zo belangrijk is als je goed verzorgen en je met aandacht kleden. 

Graag nemen wij u mee in dié sfeer en laten wij u kennis maken met de mooie geuren die Italië te bieden heeft. In onze klassieke boutique verkopen wij een zorgvuldig gekozen selectie van nicheparfums. Om bijzondere momenten in een geur te kunnen vangen. Al onze parfumhuizen creeëren, vaak al generaties lang, de mooiste parfums op ambachtelijke wijze, met natuurlijke ingrediënten en zorgen voor een unieke geurbeleving.

Een geur is bepalend voor het ingraveren van geheugensporen, al van voordat je een taal beheerst. Geuren roepen intense, levendige en gedetailleerde herinneringen op. Soms kun je bij het ruiken van een bepaalde geur zomaar overspoeld worden door een intens gelukzalig gevoel. Geuren brengen gebeurtenissen, stemmingen en gevoelens uit het verleden tot leven. 

Het kiezen van een parfum, een geur die bij je past, is dan ook zeer persoonlijk. Met jouw parfum bouw je niet alleen herinneringen op, maar laat je ook indrukken achter.

De “neuzen” ofwel parfumeurs van de merken die wij voeren hebben gemeen met elkaar dat ze zich gespecialiseerd hebben in de invloed van geur op de psyche. Al van kinds af aan ontwikkelden zij een fascinatie voor de geuren die de natuur hen te bieden had en welke invloed deze geuren hadden.  Zij werken daarom vrijwel allemaal met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. 

De parfums welke zij creëren bevatten allen een bepaalde gelaagdheid waardoor je steeds wat nieuws ruikt en kunnen zelfs over elkaar heen gedragen worden (gelayerd) voor een unieke eigen signatuur.


Bij Vicino Sei vind je de geuren van: 

LORENZO VILLORESI | MARIA CANDIDA GENTILE | IL PROFVMO | OFFICINA DELLE ESSENZE | TIZIANA TERENZI | XERJOFF | ACQUA DI GENOVA | BOIS 1920 | CASAMORATI | LABORATORIO OLFATTIVO